Alla inlägg den 8 augusti 2009

Av Helene - 8 augusti 2009 14:48


Jag tycker vi tar och tittar lite

närmre på Mrs Morse's outfit vid utställningen vid Mineola år 1908. Förvisso är det hundarna som ställs ut och visas upp. Det är de som blir bedömda men jag kan ändå inte låta bli att förtjusas av Mrs Morse's klänning och hatt. Med en förstoring får vi också chansen att kika lite närmre på hunden i hennes famn.

---------------------------------------

Tillägg! Lyfter upp Lisbeths kommentar till fotografiet eftersom jag tycker den är av allmännintresse:


"Vad bra att du förstorade det gamla fina fotot - nu bekräftas nämligen min tanke om att det är en svart pomeranian - alltså dvärgspets, som rasen kom att heta hos oss under lång tid - nu heter den även här pomeranian eller deutscher spitz/swerg. Den svarta varianten inte så vanlig nuförtiden men var populär vid sekelskiftet och framåt, även helvita och blå förekom. Queen Victoria var mycket intresserad av de små pommarna och drev avel vilket ytterligare ökade intresset."


Av Helene - 8 augusti 2009 10:58

....att klä sig förr! Titta bara på detta sagolika fotografi från en hundutställning anno 1908; Mr & Mrs Tyler Morse med sina två Old English Sheepdogs. Vilken ras den lilla hunden i Mrs Morse's famn är förtäljer inte fotot.

 

Ovido - Quiz & Flashcards