Senaste inläggen

Av Helene - 5 november 2009 14:34

 

Vill passa på att slå ett slag för Svenska Terrierklubbens (SvTeK) hemsida http://www.terrierklubben.se/

Själv fastnade jag en lång stund vid utställningsresultaten från 2008 och 2009 med massor av bilder. Du finner dessa under länken "Utställningsagenda 2010" i vänstermenyn.


I övrigt oroar jag mig för Sealyhamterrierns framtid. Det registreras få valpar i Sverige varje år, väldigt få. Länkar till en artikel i Mail Online, publicerad i februari i år. Där framgår det att under 2008 registrerades det i Storbritannien 43 (!) valpar av rasen Sealyham. Detta i jämförelse med över 45000 registrerade Labradorer under samma period . Det är för övrigt oerhört trist att populäriteten hos en hundras, i så stor utsträckning, styrs av hur pass populär och "trendig" den är i t ex Hollywood, vilket framgår av artikeln.


http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-1135596/End-Hollywoods-favourite-dog-Sealyham-Terriers-verge-extinction.html



Av Helene - 4 november 2009 13:35




Koka ett ägg! Ta en näve eller två av frysta räkor och snabbtina dessa i kallt vatten. Skölj ett par salladsblad. Tag fram två skivor formfranska samt Hellmann's Majonäs. Obs! Viktigt att det är Hellmann's Majonäs. Öppna burken och bred därefter majonäsen på brödskivorna. Nej, fel där! Konstatera att du ej får upp burkh******t!


Försök igen, nu med lite mera kraft! Konstatera att locket sitter som berget. Studera burken ingående och upptäck att plomberingen är bruten. Av detta kan du därmed faställa att burken en gång blivit öppnad samt stängd av din muskelstarke sambo. Förträng lusten och instinkten att ringa din muskelstarke sambo och vrålandes tala om för honom vilken självisk typ han är. Vråla istället besinningslöst där du står vid köksbänken. Hejda dig och tänk på att du trots allt har grannar.


Testa istället det klassiska knepet med att öppna burken med hjälp av en fuktig handduk. Konstatera att det klassiska knepet med en fuktig handduk suger big time! Stampa därför med foten i golvet och svär en lång ramsa!

Ta fram en kniv och bänd lite mellan burken och locket. Konstatera att denna metod endast fungerar på en aldrig öppnad burk där man vill frigöra det vakum som finns.


Gå ut på balkongen och andas en stund! Gå tillbaka in i köket. Ta ett fast grepp om burken med din ena hand samt ett lika fast grepp om locket med den andra handen. Ta i för kung och fosterland! Ta i så att du får blodsmak i munnen. Känn hur ögonen nästan ploppar ur skallen på dig men vad du än gör; Ge dig inte! Förbanna alla muskelstarka karlar och föreställ dig att det är deras nackar du har ett kraftigt grepp om och SE, nu får du upp locket!


Bred DÄREFTER majonäs på brödskivorna. Bred gärna på lite för mycket av den onyttiga majonäsen. Du har banne mig gjort dig förtjänt av det. Lägg på ett salladsblad på varje brödskiva. Skala och skiva ägget. Fördela ägg och räkor jämt över brödskivorna. Dra ett par varv med pepparkvarnen. Koka upp tevatten och gör dig en god och lugnande kopp te. Sätt dig ner, ät, drick och njut av dina smörgåsar med majonäs.


 

Av Helene - 3 november 2009 20:46


Idag har det varit en sådan där dag då jag har haft god lust att skriva en lapp med texten "I'm off to Dixieland. See you in a year or two", därefter placera lappen väl synlig på diskbänken, packa väskan och, och.........och ta en promenad!


Lappen skulle aldrig fungera. M skulle titta på lappen och konstatera att 1) Det finns ingen stad som heter Dixieland, det är en typ av jazzmusik. 2) Jag hatar Jazzmusik. 3) Jag skulle sakna barnen för mycket och komma hem igen efter ett par dagar.  


Och nej, det är inte familjen det är fel på. Jag älskar min familj och vill aldrig vara utan dem. Nej, problemet är att det känns som om livet står still just nu. Jag tycker jag har harvat runt på samma sätt i över 20 år och just nu harvar jag inte alls vilket gör att livet står än mer still. Snart måste det vända!


Jag vill se något nytt, bo någon annanstans. Hitta ett nytt jobb såklart men då göra något helt annat än det jag sysslat med de senaste 18 åren. Tiden går så fort. Snart ligger man där med näsan i vädret för gott och jag hoppas innerligt att min sista tanke inte blir "Åh nej, är det slut nu? Jag skulle ju bara också......!"


Jag skulle kanske t om stå ut med Jazz, bara det hände något!

Av Helene - 2 november 2009 14:19

Ska strax dra på mig stövlar och jacka och gå ut en stund. Promenera förbi kiosken och köpa mig en korsordstidning. Jag tycker om vädret ute idag. Faktum är att jag tycker om dessa gråa höstdagar. Jag finner de icke alls trista, bara stämningsfulla och nästan lite mystiska. Nästan lite "Twilight-väder". Dessutom är ju naturen verkligen ett under ibland i att balansera upp saker och ting. Alla träd lyser i gult och rött.  


Det är precis som med bifogad bild av Queen Elizabeth II, Drottning av Storbritannien samt även drottning av följande samväldesriken; Antigua och Barbuda, Australien, Bahamas, Barbados, Belize, Grenada, Jamaica, Kanada, Nya Zeeland, Papua Nya Guinea, Saint Christopher och Nevis, Saint Lucia, Saint Vincent och Grenadinerna, Salomonöarna och Tuvalu. *Puh* The lady must be very busy!   


Jo, åter till bilden av drottningen. Vad skulle hennes lilla outfit med tillhörande hatt vara om hon inte hade muntrat upp det hela med en färgklick i form av en bukett med knallrosa rosor? Bara beige, beige,  gråaktig och trist. Men här fick hon till det. Skrattande En underbar kontrast. Och så är det ute också. Grått men färgrikt!

Av Helene - 1 november 2009 15:46


Sitter här och  trodde jag skulle få fortsätta ha det bra och känna lite lugn och bara njuta av min ensamhet och mitt te. Älskad sambo har åkt till jobbet för några timmar framåt. Yngsta sonen är ute och "härjar" i skogen med några kompisar och äldsta sonen sitter på sitt rum med bästa kompisen och spelar X-box och av de märker man inget.


Men så sitter jag här och finner detta;  


På tillverkarens hemsida kan man läsa "

"Hot Dogs Kulkorv är korvbollar som kombinerar korvens smak med köttbullens form. De är fria från gluten, laktos, ägg, soja-, mjölk- och ärtprotein. Perfekta till pastan, i gratäng, på pizza, på grillspett, i grytan, i pytt, wrap, wok, soppa..."


Korvbollar? Hot dogs kulkorv? Nog för att de verkar lämpliga för födoallergiker men vad faaaan? Jag blir så in i norden less och rent ut sagt fly förbannad på sånt här. Om man nu tvunget vill köpa varmkorv (jag gör det själv ibland) så kan det väl inte vara så svårt att ta fram en skärbräda och kniv och skära upp lämpliga bitar till pizzan, grillspettet eller vad man nu ska ha de till. Detta är ytterligare ett sätt att lura barnfamiljer (det är de som köper ovanstående skräp). Vad barnfamiljerna inte tänker på är att dessa korvbullar med all säkerhet har ett MYCKET högre kilopris än den vanliga varmkorven.


Detta leder mig osökt in på den kost som vissa föräldrar väljer att servera sina barn.


Det lagas alltför mycket skräpmat till våra barn. Eller tillagas? Nu överdrev jag allt. Det är fryst färdigpizza, hamburgare och kebabtallrik från grillen, helfabrikat i form av köttbullar, pannbiffar och fiskpinnar. Enkelt och snabbt är mottot! Smak och näring kommer i andra hand. Det klagas på att barnfamiljer har det så illa ställt ekonomiskt. Ändå verkar det finnas outsinligt med klirr i kassan avseende skräp. För skräp är vad det är!


- Ja, men vi har inte tid", gnäller föräldern. - "Vi arbetar så mycket!"


Och tjänar pengar som ni lägger på skräp? På mat som inte duger som föda till varken er själva, men framförallt inte till växande barn. Mat som bara innehåller fett, konserveringsämnen och restprodukter.


Jag har haft så många personer omkring mig som i månader har tjatat om sin köksrenovering. Vid varenda kafferast på arbetet har man fått ta del av folks problem med bänklistor och fellevererat kakel. Ny spis, ny kyl och frys, ny fläkt, ny diskmaskin  och såklart en ny micro. Innan köket ens är färdigt är notan uppe på 50-100 000 riksdaler. Släng ut spish******t. Det enda ni behöver är en micro så ni kan värma upp de där frysta pirogerna eller vad ni nu fick med er hem till middagsmat.


Tack och lov är inte alla funtade på detta sätt. Jag har familjemedlemmar, vänner och andra närstående som är helt fantastiska när det kommer till matlagning. Det är köttgrytor och andra långkok, egna soppor, och eget matbröd. De flesta är klart duktigare än undertecknad som faktiskt inte lagar ALLT från grunden. Konservburkar bor det många i mitt skafferi. Men att köpa hem fyra frysta minipizzor när jag för samma pengar kan göra en köttgryta för 6-8 personer, ja, DET gör jag inte!



Av Helene - 31 oktober 2009 16:52

Roligare än så blir inte rubriken. Redan vid rubriksättningen tog det stopp. Vissa dagar stirrar man på skärmen och har verkligen inget vettigt att förtälja. Har gått en långpromenad. Skönt! Har lagat mat, både köttgryta och en dubbel sats av köttfärssås. Smart och ekonomiskt! Skurat badrummet. Varför har vi alltid tandkräm på golvet? Läcker det från någons mun?


Det enda jag inte gjort idag men som man borde/ska, är att besöka kyrkogården. Men det beror på att 1) Jag är ganska ofta och tittar till mina mor- och farföräldrars gravar ändå. 2) Halva släkten är där idag med ljus och kransar.

3) Jag brukar åka och tända ljus vid advent eller dagen före julafton istället.


Just nu sitter jag och dricker te och läser ett par bloggar. Ser att min kära vän Ingrid myser ikapp med både det ena och det andra. Därför lägger jag upp en liten bild tillägnad en urmysig och go vän, dvs Ingrid. Jag vet att hon gillar sk. Pin-up Art vilket jag också gör. Jag hade ett antal bilder på kylskåpet i min ungdom, innan jag skaffade en egen familj (undrar vart de har tagit vägen?). Har haft en fundering på att beställa ett gäng inramade förstoringar men konstaterar att med en hormonstinn 14-årig son (snart 15) hemma som har ett gäng lika hormonstinna kompisar, så kanske det skulle anses som lite opassande. Eller?


 


Av Helene - 30 oktober 2009 17:12


Känns rubricerad textrad igen? Klas Klättermus och Grönsakssången.


De sista 45 minuterna har jag stått och förberett middagsmaten som sen sköter sig själv i ugnen. Alla som känner mig vet att jag vurmar för potatis och rotfrukter. Gott, billigt och kan varieras i det oändliga. Ikväll blir det kyckling i ugn som får rostas samtidigt med potatis och rotfrukter.


Helt kort; Tag en styck kyckling. Dela denna i lår och bröst och allt annat du kan få ut från den. Eventuella överblivna ben och skrov sparas dock i en plastpåse i kylen till att koka soppa eller fond på. Tag därefter 10 potatisar, 3 morötter, 2 palsternackor samt en röd lök. Skala dessa samt skär de i kuber (löken i klyftor), ca 1,5 X 1,5 cm. Gör likadant med 1 squash, denna behövs dock inte skalas.


Föreställ dig nu att du är en mästerkock och tag fram en liten skål där du blandar 4 msk olivolja och 2 msk kycklingfond. Pensla kycklingdelarna med detta. Diska direkt av skålen så att du fortfarande känner att allt sköter sig själv i ugnen men utan någon extra disk att ta hand om.


Lägg nu kyckling och rotfukter i en långpanna och in med det hela i ugnen i ca 35-40 minuter i 200 graders värme. En god husmor sätter sig nu inte och stirrar på ugnen eller målar naglarna. Hon tömmer slasken på potatisskal och övriga biprodukter. Äger du en gris kan du med fördel ge denna potatisskalen. Du får tillbaka det hela vid jul. Diska av kniven och skärbrädan. Duka middagsbordet. När 5 minuter återstår, tag ut formen och släng i 8 små halverade kvisttomater samt strö över fetaost. Höfta lite här, 100 gram eller så. In i ugnen igen för de sista 5 minutrarna. Servera med en kall sås gjord på crème fraiche, lite kycklingfond och hackade örter. Till det ett gott brytbröd och DRICK VAD FAN DU VILL!


Men nu kom jag ifrån ämnet. Si, det är så att jag tänker så bra när jag diskar eller skalar potatis och morötter. När jag står där vid diskhon så dyker alla möjliga tankar och funderingar upp. Det enda man behöver hålla koll på är ju att glaset blir rent eller att man inte misstar sin tumme för en morot *AJ*. Nu när jag stod där och skalade en palsternacka dök sången från Klas Klättermus upp. Det i sig är inte klokt. Som barn var jag med i "Vår teater" och ett år övade vi in just Klas Klättermus vilken framfördes inför stolta (och tåliga) föräldrar. Jag kan inte ha varit mer än 6-7 år gammal. Hade inte en aning att den satt där någonstans i minnets centrum;


"Den som bara vill ha kött och äter sina vänner
Han blir så däst och lat och trött och får så fula tänder"


Redan här började jag fundera. Det känns som att faktadelen är lite dåligt underbyggd men okej, vi pratar Klas Klättermus och att äta sina vänner är inte schysst.


"Men den som äter palsternackor han går inte av för hackor.
Det finns kraft i morotssaft för den som håller stilen.
Man får så många goda vänner, blir så snäll mot dom man känner"


Argumentationen är inte helt klockren! Man blir inte snällare för att man inte äter kött, möjligtvist blir man mer uppskattad av sina vänner för att man inte tuggar i sig dem. Men så kommer slutklämmen;


"och får så väldigt fina tänder liksom krokodilen"


Här faller ju textförfattaren på eget grepp! Först fick man fula tänder om man äter kött. Och sedan får man väldigt fina tänder som krokodilen om man bara äter grönsaker och rotfrukter. En värre karnivor än krokodilen får man väl leta efter!? Näää, hela retoriken i texten är så dåligt underbyggd så det krävs liiiite mer för att jag ska ge upp att äta kött, hur gott potatis och palsternacka än är.


Note; Karnivor är ett annat ord för köttätande rovdjur. Predator är ett ytterligare ord med samma betydelse. Jag valde ordet karnivor. Man måste någon gång få tillåta sig att få använda de där orden man lär sig genom att lösa korsord.


 

Av Helene - 29 oktober 2009 12:18

I mitt inlägg häromdagen; "Bildgåta - Går den att lösa?" undrar jag vem Fru Madsen var. Gåtan visade sig vara lättare att lösa än jag trodde. Fru Madsen hette Sagfører Nancy Madsen och var under sin tid en av Danmarks mest framstående uppfödare av rasen Grand Danois. Se nedanstående hemsida för information och för helt underbara nostalgifoton på den vackra rasen Grand Danois.


http://www.verasir.dk/show.php?file=chap24-6.html


Ovido - Quiz & Flashcards